Pénznem: Líbiai Dínár (LYD).

Líbiában a külföldi devizák mindkét irányban szabadon válthatók az utcai árusoknál, amelyek általában jobb árfolyamot adnak a banki árfolyamnál. A legnagyobb címlet jelenleg a 10 dináros, ezért a kapott pénz mennyiségének és térfogatának figyelembe vételével nem javasolt a nagyobb összegek beváltása. 

Időjárás: 

Az ország északi részén földközi-tengeri éghajlat uralkodik. Délen és az ország középső részén kiváltképp nagy a szárazság. A hőmérséklet az északi területeken eléri nyáron a 45 °C-ot is, magas a páratartalom. A téli évszakban a hőmérséklet 5-10 °C-ra is süllyedhet, ilyenkor a magas páratartalom kellemetlenné teszi a telet Líbiában. Tavasszal és ősszel az országban homokviharok ún. ghiblik fordulnak elő.

Közlekedés: 

Líbiában sem a városokban sem pedig a városok közötti forgalomban nem működik a tömegközlekedés. Az utazókat ezért a helyi partnerek szállítják a különböző programokra, de lehetséges az autóbérlés is. Az esetleges problémák elkerülése érdekében, rövid idejű tartózkodás esetén javasolt a nemzetközi jogosítvány kiváltása, valamint a hazai jogosítvány fénymásolata. A jelzett dokumentumokhoz csatolni kell a vezető vércsoportjának megállapítását is. Külön vizsgát nem kell tenni. 

Hosszabb távú tartózkodás esetén helyi jogosítvánnyal kell rendelkezni, melynek megszerzése időigényes, olykor több hetet is igénybe vesz. A gépjármű közlekedés rendkívül kaotikus és agresszív. A gépjárművezetők mindenképpen kerüljék a gesztusokkal történő véleménynyilvánítást, mert a véleménynyilvánító gesztikulálásokkal rendkívül kellemetlen és veszélyes helyzeteket idézhetnek elő.